top of page

MARCIANO DAANS

DE KUNST VAN HET SPREKEN IS GOUD

beeldje confusius.png

"De hele kunst van het spreken is: begrepen te worden", Confucius zei het al. Goed kunnen spreken is niet voor een ieder vanzelfsprekend. 90 procent van onze communicatie vindt non-verbaal plaats, de overige 10 procent doen we dus met woorden. En het overkomt ons geregeld dat we op zoek zijn naar de juiste woorden. Juist in situaties waar non-verbale communicatie alleen niet volstaat. Woorden dienen vaak te bevestigen wat jouw boodschap is. Ik heb er mijn werk van gemaakt om jou aan de juiste woorden te helpen voor situaties waarin je deze het hardst nodig hebt. - Overtuigend en effectief spreken: je denkt dat het niet belangrijk is, totdat je merkt dat jouw manier van spreken het verschil maakt. Dan is spreken goud. (Marciano Daans)

LAAT JE OVERTUIGENDE KANT ZIEN

Ben jij op zoek naar meer zekerheid in jouw manier van spreken? Geloof je in je eigen woorden? Straal dat dan uit. Je herkent jezelf vast in de volgende situaties. Je hebt een goed idee maar je weet niet de juiste woorden te vinden om overtuigend over te komen. Het kan ook zijn dat je graag meer ad rem zou willen zijn, zeker op je werk. Wellicht heb je veel woorden nodig om tot de kern van jouw verhaal te komen. Of, je kunt niet de juiste woorden vinden om jouw punt te maken. Het gaat om soms moeilijke, maar voor jou belangrijke gesprekken. Gesprekken waarin je wenst dat jouw verhaal daadwerkelijk wordt gehoord. Het zijn situaties waar we veel mee te maken hebben, en nee, het is niet vanzelfsprekend dat je meteen de juiste woorden hebt voor jouw boodschap. Ik help jou daar graag bij. Het brengen van de juiste boodschap die bij jou past is voor mij een geweldig mooie uitdaging. Voor mij zijn woorden prachtige bouwstenen. Met woorden puzzel ik graag om tot een krachtige boodschap te komen. 

HOE WIL IK DAT IK OVER KOM

Als je je passie overtuigend wilt overbrengen is het zaak je woorden zorgvuldig te kiezen. Dat kunnen slimme woorden zijn, of wijze woorden. Als je maar in je woorden gelooft. Dus niet anderen napraten, of handige verbale trucs gebruiken als dat je stijl niet is. Authenticiteit staat voorop. Dan voel je je zeker in gesprek met collega’s, een leidinggevende of anderen. Dan merk je dat jouw boodschap goed over komt. Dan ervaar je dat jouw tone of voice succesvol is. Dan slaan je woorden aan en straal je leiderschap uit. Ben je op zoek naar de juiste manier om je uit te drukken, dan help ik jou daar graag bij! Oprecht, persoonlijk geïnteresseerd en betrokken bij jouw missie. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

DE JUISTE TOON TREFFEN 

Wat is de juiste tone of voice voor het behalen van succes? Het gaat om een op maat geschreven boodschap die jouw leiderschap versterkt in situaties waarin jij dat wenst. Geheel in jouw taalgebruik, van volks tot chic, toegesneden op je doelgroep, in een logische en pakkende volgorde. Authentiek, positief en dichtbij jezelf. Ruim 16 jaar help ik managers/directeuren, ondernemers maar ook creatieven en ZZP-ers de kunst van het spreken te verbeteren om succesvol de eigen doelen te bereiken.

Het gaat om uiteenlopende casussen:

Het bedenken en formuleren van de juiste woorden van een formule/merk/werkwijze;

Succesvol pitchen voor een aanbesteding/subsidieaanvraag;

Gesprek met directie/bestuur, bv promotiegesprekken en/of functioneringsgesprekken;

Succesvol onderhandelen met opdrachtgevers;

Juridische aangelegenheden, ook als dat een conflict met jouw eigen advocaat

IK VERPLAATS ME IN JOU

Het draait altijd om jou. Ik ben allereerst oprecht benieuwd wat je wil, waarom en hoe je het wenst aan te pakken. Ook verdiep ik mij in de omgeving waarin jij jouw boodschap wenst over te brengen. Daar stem ik vervolgens mijn werk op af en lever jou de perfect op maat ontwikkelde boodschap. Bovenal help ik je vooral aan de juiste woorden die jouw pitch, jouw boodschap, moeten versterken én tot succes moet leiden. Het zijn dus geen standaardwoorden en -zinnen maar een boodschap die persoonlijk én op maat voor jou is gemaakt. Oftewel, de boodschap is gebaseerd op jouw taalgebruik en ik zorg                    voor een logische en pakkende volgorde. “You never know how strong you are until being strong is your only  choice” Bob Marley  

bob marley standbeeld.png

NOG WAT WOORDEN OVER MIJZELF

Hi, Ik ben Marciano Daans. Bestuurskundige (WO), met grote interesses voor communicatie, beeldvorming en macht. Rode draad van mijn werk is De kunst van het Spreken. Wat is goed kunnen spreken? Dat is niet alleen wat je zegt (communicatie), maar ook hoe je het zegt (beeldvorming) en met welke intensiteit (macht). De kunst van het Spreken  draait dus om 1. communicatie, 2. beeldvorming en 3. macht. Dit alles bepaalt het succes van een boodschap. Goed kunnen spreken is één van de belangrijkste vaardigheden van succesvol onderhandelen en dat is een kunst. Mijn professionele achtergrond waar De Kunst van het Spreken centraal staat: Imtech (HR), SNT (HR), Overheid (Veiligheid en Sociale Zekerheid), Mijn ondernemersachtergrond waar De Kunst van het Spreken centraal staat : Mediabedrijf (2011 – 2017) en zelfstandig bestuurskundig adviseur (2017 – heden).

TRANPARANT KLEINE RUIT.png

DE KUNST VAN HET SPREKEN IS GOUD

Handtekening Marciano.png
IK WIL MEER WETEN

Thanks for submitting!

bottom of page